Matematik

Reducering

13. august 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med det der reducering og de kvadratsætninger, så please hjælp.

Reducer følgende udtryk:

2a(a-b)+(a+b)2-b


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Isomorphician

2a(a - b) + (a + b)2 - b =

2a(a - b) + (a + b)(a + b) - b =

2a2 - 2ab + a2 + 2ab + b2 - b = ....


Svar #2
13. august 2009 af sweeti14 (Slettet)

Men hvad sker der når man siger b2-b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Isomorphician

Der sker såmænd ikke så meget, det er to forskellige størrelser.


Svar #4
13. august 2009 af sweeti14 (Slettet)

Så de skal bare blive som de er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2009 af spongebobby (Slettet)

Ja de forbliver de samme.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2009 af Isomorphician

#4

Ja.

Hvis du sætter b uden for en parentes kan du muligvis bedre se hvorfor de to størrelser er forskellige:

b2 - b = b(b - 1)


Svar #7
17. august 2009 af sweeti14 (Slettet)

#6 Skal jeg have det sidste med som du skrev eller kan jeg bare gøre sådan her:

2a(a-b)+(a+b)2-b

= 2a(a - b) + (a + b)(a + b) - b

= 2a2 - 2ab + a2 + 2ab + b2 - b

= 3a2-2ab+2ab+b2-b

= 3a2+b2-b
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2009 af Isomorphician

Det er fint.

#6 var bare en illustration af hvorfor du ikke kunne trække b fra b2.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.