Fysik

Ferskvandsgenerator HÆLP!

13. august 2009 af f-afg-s (Slettet)

hey er der nogle der ude som kan hjælpe mig med en opgave?

opgaven lyder således:

i ferskvandsgenerator afbrændes noget spildolie. herved tilføres havvandet energi med effekten 11,4 MW. ved forbrændeing af et kilogram spildolie frigives der energien 28,6 MJ til havvandet.

a) beregn massen af den spildolie, der skal afbrændes pr. sekund, for at ferskvandsgeneratoren kan tilføre havvandet energi med effekten 11.4 MW.

jeg håber du kan hjælpe ;)

på forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. august 2009 af mathon

mspildolie = (11,4 MJ/s)/(28,6 MJ/kg) = 0,398601 kg/s = 398,601 g/s ≈ 400 g/s


Svar #2
13. august 2009 af f-afg-s (Slettet)

tusind tak :)

men har du brugt en formel ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. august 2009 af mathon

enhederne:
W = J/s = Nm/s


Skriv et svar til: Ferskvandsgenerator HÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.