Fysik

Haster!

13. august 2009 af Yaldaa (Slettet)

hey en der ude som kan hjælpe mig

jeg laver en aflevering men jeg forstår den slet ikke.

en varm/kulde-pose opvarmes i varmt vand, hvorefter den lægges ned i en beholder med 1,29 Kg vand. i løbet af nogle minutter falder posens temperatur 27,9 grader, mens vandets temperatur stiger 8,9 grader

jeg skal beregne en værdi for posens varmekapacitet.

håber du kan hjælpe mig og på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af QaZZaQ

Posen må miste ligeså meget energi, som vandet modtager.

Så Q=Cpose*ΔTpose=cvandmvandΔTvand


Svar #2
13. august 2009 af Yaldaa (Slettet)

hvad er så Cpose ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Den værdi, du skal finde. Posens varmekapacitet.


Svar #4
13. august 2009 af Yaldaa (Slettet)

så jeg skal faktisk isolere Cpose ? er det det du mener ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2009 af thangdao (Slettet)

l


Svar #6
13. august 2009 af Yaldaa (Slettet)

men det jeg ikk forstår er at jeg har ikk en start og slut temperatur i deltaT?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Delta T = T_slut - T_start

#4: Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. august 2009 af mathon

Cpose*ΔTpose = mvand*(4,186 kJ/(kg*K))*ΔTvand

Cpose*(27,9 K) = (1,29 kg)*(4,186 kJ/(kg*K))*(8,9 K)


hvoraf Cpose beregnes


Svar #9
13. august 2009 af Yaldaa (Slettet)

#4 men hvis jeg skal isolere Cpose skal jo også isolere cvand. ikk ?

men så er 27,9 grader T_slut men hvad er så T_start ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. august 2009 af mathon

Cpose*(27,9 K) = 13,6165 kJ

Cpose = (13,6165 kJ)/(27,9 K)

Cpose = 0,488045 kJ/K = 488,045 J/K

........................

det er kun temperaturændringerne = ΔT
og ikke de absolutte
Tstart og Tslut
der har interesse i denne beregning

som forklaret allerede
i #1


Svar #11
14. august 2009 af Yaldaa (Slettet)

hvor har du fået den 13,6165 kJ fra? altså hvordan har du regnet den ud?

men når jeg regner den ud giver Cpose = 1,72256 kJ/K er det rigtig eller har jeg regnet noget forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. august 2009 af mathon

genlæs #8

vands specifikke varmekapacitet er 4,186 kJ/(kg*K)


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. august 2009 af mathon

sorry - tastfejl

Cpose*(27,9 K) = (1,29 kg)*(4,186 kJ/(kg*K))*(8,9 K) = 48,0595 kJ

Cpose = (48,0595 kJ)/(27,9 K) = 1,72256 kJ/K


Svar #14
14. august 2009 af Yaldaa (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.