Fysik

hjælp haster

14. august 2009 af salliii (Slettet)

hej håber en der ude som kan hjælpe mig.

jeg laver en opg som jeg ik forstår men kun lidt af det jeg ved jeg skal bruge formlen P=U*I men ved ikk hvad i er ? 

jeg kan ik sætte opgaven ind men opgaven ligger her i side 7 og det er opgave a) jeg skal have hjælp til.: http://www.emu.dk/gym/fag/fy/uvm/eksamen/2008_7_2.pdf 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: I er strømstyrke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2009 af Yaldaa (Slettet)

ja det  ved hun godt at det er strømstyrke men det hun ikk ved hvad er I ? hvordan kan hun finde P når hun ikk har I men hun har spændningsfaldet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2009 af mathon

P = U2/R


Svar #4
14. august 2009 af salliii (Slettet)

hvad er R?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Modstanden, resistansen.


Svar #6
14. august 2009 af salliii (Slettet)

ja det ved jeg godt, men hvordan kan jeg finde R ude fra graffen ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

PÅ grafen kan man aflæse at når U = 8V, så er I = 0.058A (cirka). Effekten kan nu findes ved P = U*I = 8*0.058W


Svar #8
15. august 2009 af salliii (Slettet)

passer det så at effekten det giver P= 0,464


Svar #9
15. august 2009 af salliii (Slettet)

sorry P=0,464 W


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

Får jeg også. Kan ikke lige huske opgaven, men får du brug for R kan du bruge U = R*I med de to værdier du har.


Skriv et svar til: hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.