Fysik

Pære på 2.1W

15. august 2009 af danhansendk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen jeg har en opgave i fysik som jeg gerne vil have hjælp til

En pære på 2.1W ved 6V tilsluttes seks batterier som er forbundet i serie og hver har spændingen på 1.5 V (6*1.5V=9V)

Hvor stor strøm går der gennem pæren

det Rigtig svar er = 0.525 (A)

jeg har selv prøvet med er ikke sikker på det er rigtigt

2.1W/2=1.05W

2.1W+1.02W=3.15W når der er tilsuttes 9V

3.15W/6V=0.525 (A)

håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2009 af mathon

P = U2/R                   hvoraf pærens resistans kan beregnes

R = U2/P = (6 V)2/(2,1 VA) = (120/7 Ω)

ved 9 V:
I = U/R = (9 ΩA)/(120/7 Ω) = 0,525 A
 


 


Svar #2
16. august 2009 af danhansendk (Slettet)

Tak for hjælpen

:D


Skriv et svar til: Pære på 2.1W

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.