Matematik

Reducering

15. august 2009 af Wulfy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har i min første opgave på gymnasiet fået denne opgave:

Reducer udtrykket (a-b)(a+b)+b(a+b)-a^2

Nogen kan hjælpe mig med den?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2009 af Isomorphician

Hvor går du i stå?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2009 af mathon

3. kvadratsætning:
(a-b)(a+b) = a2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2009 af kristiankongsted (Slettet)

(a-b)(a+b)+b(a+b)-a^2

(a-b)(a+b) = a^2 - b^2 + ab - ab

b(a+b) = ab + b^2

(a-b)(a+b)+b(a+b)-a^2 = a^2 - b^2 + ab - ab + ab + b^2 -a^2 

= ab


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.