Matematik

monotoni

16. august 2009 af AAAB (Slettet)

Er dette rigtig indtil videre

Om en funktion f oplyses, at dens differentialkvotient er givet ved
 

f ´(x)=x4−x3−3x2+5x−2
 

er denne rigtig     f (x)=4x3-3x2-6x+5-2

a) Bestem monotoniforholdene for f .

På horhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2009 af ibibib (Slettet)

Nej, du får jo oplyst differentialkvotienten i opgaven og der er ingen grund til (og det er ikke muligt) at bestemmé en forskrift for f.

Bestem fortegnene for f '(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2009 af desert_eye (Slettet)

nej det er ikke rigtigt, du differentiere igen istedet for at integrere

du har f ' dvs. du løser f ' = 0

solve (f '(x) =0,x)

x=-2 v x=1

x                  -2       1

-------------------------->

sign f '   op 0    ned    0  op

dvs. f er voksende i ]-∞;-2] og [1;∞[

f er aftagende i [-2;1]


Svar #3
16. august 2009 af AAAB (Slettet)

Okay, tak desert_eye, forstår det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 må jeg spørge om noget til denne opgave?

hvad er monotoniforholdene så?

er det ]-uendelig;-2] og [1;uendelig[ eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 nej undskyld. monotoniINTEVALLERNE !


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. december 2013 af nejvelda

Jeg ved godt jeg spørger meget, men er det rigtigt nu?


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit svar hører hjemme i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1426121

Dit svar er korrekt. Dog er pilen i intervallet ]0;1[ forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. december 2013 af nejvelda

.


Skriv et svar til: monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.