Fysik

Lidt hjælp

17. august 2009 af 215 (Slettet)

 har denne opgave men er blevet i tvivl om at den skal regnes ud som Kelvin eller i grader ... her  er den 

Beregn den varmemængde der skal bruges til at opvarme til 100 grader, ingen varme spilde til omgivelserne ...

1,5 L vand
Jerngryde Vægt 4,2 kg
T1 = 15 grader
T2 = 100 grader
både gryde og vand

Jern gryde:
E = M * C (T2-T1)
E = 4,2 * 452* (100-15) V 358,15 kelvin
E = 679912 J eller 161364 J

Vand:
E = M * C (T2-T1)
E = 6.048 * 4180 * 85 V 358 kelvin
E = 2,14885E6 V 9.05426E6
Tilsammen : 2,82877E6 V .921563E6

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af MN-P (Slettet)

Da det er temperaturforskelden du skal bruge, er det lige meget om du bruger ºC eller K da 1ºC=1K


Svar #2
17. august 2009 af 215 (Slettet)

 hvad ... hvordan det... når 0 kelvin er det abosulute frysepunkt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Ja, det er rigtigt hvad du siger, men forskellen i Kelvin er den samme som forskellen i Celsius, mere matematisk skrevet:

Δt=ΔT, hvor t er målt i celsius og T er målt i kelvin.


Svar #4
17. august 2009 af 215 (Slettet)

 hmm jamen så det vil sige at den med Kelvin er forkert og den med grader er rigtig ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

#4 jeg har ikke læst #0 faktisk :P Jeg siger bare, at når du skal bruge temperaturforskelle, så er det både rigtigt når du regner i Kelvin og Celsius. Anyway, så bør du generelt benytte dig af Kelvin skalaen, da det er en SI-enhed


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2009 af kieslich (Slettet)

T1 = 15 grader Celsius = (273,15 +15) K = 288,15K
T2 = 100 grader Celsius = (273,15 + 100) K = 373,15K

T2-T1 = 85 grader uanset om man regner i Celsius eller Kelvin.


Svar #7
17. august 2009 af 215 (Slettet)

 ahh.. ja der er min fejl


Skriv et svar til: Lidt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.