Fysik

forbrænding...Fysiiiiiik!

18. august 2009 af NeedSomeHelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Nogen der kan hjælpe...?

I en ferskvandsgenerator afbrændes noget spildolie. Herved tilføres havvandet energi med effekten 11,4 MW. Ved forbrænding af et kilogram spildolie frigives der energien 28,6 MJ til havvandet.

a)

Beregn massen ef den spildolie, der afbrændes pr. sekund, for at ferskvandsgeneratoren kan tilføre havvandet energi med effekten 11,4 MW

Havvandets temp. er 12 grader Celsius, når det ledes ind i ferskvandsgeneratoren. Vandet fordamper, og vanddampens temp. er 100 grader celcius, når den forlader ferskvandsgeneratoren.

b)

Vurder, hvor meget drikkevand ferskvandgeneratoren kan producere i løbet af et døgn?

Vil meget gerne have en forklaring og mellemregning, taaaak...

MVH....Abbas


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2009 af Xesis (Slettet)

Første spørgsmål, hvor mange sekunder går der før du har afbrændt ét kilo olie?

1 kilo olie = 28,6 MJ

11,4 MJ*s-1 * s = 28,6 MJ

dvs. at det tager lidt mere end to sekunder at afbrænde at kilo olie (regn det selv præcist ud)

___________________________________________________________________________

Andet spørgsmål

mvand*cvand*ΔT + mvand*Lvand = P * 3600 s*t-1* 24 t*dage-1

mvand (4180 * 88 + Lvand) = (11,4  * 3600 * 24)

mvand = (11,4 * 3600 * 24) / (4180 * 88 + Lvand)                        Jeg kan ikke huske vand specifikke smeltevarme (Lvand)

mvand = ?

Hvis der er noget du er i tvivl om, så bare spørg så skal jeg svære så hurtigt jeg kan.


Svar #2
19. august 2009 af NeedSomeHelp (Slettet)

 Til Xesis...

...Så man skal bare solve dette 11,4 MJ*s-1 * s = 28,6 MJ, og derefter resultatet...

MVH

Abbas


Svar #3
19. august 2009 af NeedSomeHelp (Slettet)

 Vandets smelte-varme er 4,18 KJ (kg*K)


Svar #4
19. august 2009 af NeedSomeHelp (Slettet)

 Resutatet er 2, 75 gram pr. s

MVH

abbas


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2009 af mathon

Vandets smelte-varme er 4,18 KJ (kg*K)  →  Vandets specifikke varmekapacitet er 4,18 kJ/(kg*K)

Vands smelte-varme er 334 kJ/kg


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=719236


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2009 af mathon

vands specifikke varmekapacitet (10°-100°C) er 4,186 kJ/(kg*K) = 4,186 MJ/(ton*K)
vands fordampningsvarme ved 100°C er 2260 kJ/kg = 2260 MJ/ton


E = m*c*ΔT + m*L
P = (m/t)*c*ΔT + (m/t)*L = (m/t)(c*ΔT + L)

11,4 MJ/s = (m/t)((4,186 MJ/(ton*K))*(100-12)K) + 2260 MJ/ton)
11,4 MJ/s = (m/t)(2628,368 MJ/ton)
m/t = (11,4 MJ/s)/(2628,368 MJ/ton) = 4,33729*10-3 ton/s

m/t = 4,33729*10-3 ton/s = (24*3600)*(4,33729*10-3 ton)/(24*3600 s) = 374,742 ton/døgn
 


Svar #8
23. august 2009 af NeedSomeHelp (Slettet)

 Taaaaaaaaaaaaaak...

...Endelig Er jeg på banen igeeeen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2011 af JulieDuus (Slettet)

#7 - hvorfor (m/t) - hvorfor ikke bare mvand?


Skriv et svar til: forbrænding...Fysiiiiiik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.