Matematik

lidt hjælp til en enkelt ligning?

19. august 2009 af Energie91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og laver matematik aflevering, og er gået lidt i stå efter sommerferien.

Kan simpelthent ikke huske hvordan man laver en som denne ligning.

gerne med udregninger, og lidt forklaring :)

Tak på forhånd.

-x2 + 5x – 4 = -2x+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af peter lind

Mener du med x2 x*2 eller x2 ?


Svar #2
19. august 2009 af Energie91 (Slettet)

mener x^2 :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2009 af peter lind

Flyt det hele over på samme side af lighedstegnet. Det giver x2-7x+10=0. Derefter beregn diskriminanten For ligningen Ax2+Bx+C=0 er den D= B2-4A*C. Hvis D >= 0 er løsning(er)n(e) x= [ B±√D]/(2A)


Svar #4
19. august 2009 af Energie91 (Slettet)

tak for hjælpen.

Men efter den sidste formel du viser mig, så får jeg jo to tal?

da jeg både skal plusse og minusse?

men de to tal, hvordan kommer de til at være en ligning?

jeg har fået tallene 5,5 og 8,5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2009 af peter lind

Hvis D > 0 er der 2 løsninger, så det er korrekt. Dine resultater er forkerte; men jeg kan ikke se hvad du har gjort galt. Kan du ikke komme med nogle mellemregninger?


Svar #6
19. august 2009 af Energie91 (Slettet)

oke..

c) Løs ligningen .
F(x) = g(x)

-x^2 + 5x – 4 = -2x+6
-x^2+7x -10 = 0


A= (-1)
B=7
C=(-10)

D=b^-4*a*c
D= 7^2-4*(-1)*(-10) = 9

er det nok at vise dig ? :)

Tak for hjælpen!

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2009 af peter lind

Din diskriminant er korrekt, så det er et andet sted du har fejlen. Jeg har iøvrigt opdaget at jeg har en fejl i #1. Der skulle stå x= [ -B±√D]/(2A). Jeg manglede minustegnet foran B


Skriv et svar til: lidt hjælp til en enkelt ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.