Matematik

Tredjegradsligning?

20. august 2009 af Kysr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Hvordan beregnes denne ligning?:
( x - 5 ) * (x2 - 5 ) = 0

Tak på forhånd. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2009 af Yow! (Slettet)

opsss..... havde overset nullet...sorry


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2009 af Yow! (Slettet)

... men du kan da altid fjerne paranteserne så du får en "rigtig" 3. gradsligning :)

gang x med x^2

gang x med 5

gang 5 med x^2

gang 5 med 5

husk fortegnene......


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2009 af peter lind

Det vil kun gøre det mere besværligt, hvis du ganger paranteserne ud. Brug nulreglen i stedet for. Så bliver det ren hovedregning.


Svar #4
20. august 2009 af Kysr (Slettet)

( x - 5 ) * (x2 - 5 ) = 0
x3 - 5x - 5x2 + 25 = 0

Hvad så nu?


Svar #5
20. august 2009 af Kysr (Slettet)

Nulreglen?
Jamen, skal den ikke udregnes som en tredjegradsligning?

Og hvordan skal jeg så regne det ud med nulreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2009 af Yow! (Slettet)

du skal isoler x.....


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2009 af kieslich (Slettet)

Nulreglen: a*b = 0 <=> a = 0 eller b = 0

så (x-5)*(x2 - 5) = 0 <=> x - 5 = 0 eller x2 - 5 = 0  


Svar #8
20. august 2009 af Kysr (Slettet)

Okay tusind tak. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2009 af peter lind

5 er dobbeltrod. En tredjegradsligning kan have 1, 2 eller 3 løsninger.


Skriv et svar til: Tredjegradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.