Matematik

MaB (eksamen) maj 2008

20. august 2009 af lulu00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? I er velkommen til at give facit. En rummelig forklaring kan også være til hjælp :)

Det er rimelig vigtigt at jeg får denne opg lavet så håber i vil hjælpe mig inden 2 dage.

Tabellen:

Alder (år)                1             2         3        4          5         6          7          8         9

Længde(cm)         310     348     386    424     462    500      536     572      610

Tabellen viser sammenhørende værdier af alder og længde for en population af spækhuggere.

I en model er sammenhængen mellem længden L (målt i cm) og alderen (målt i år) en funktion af typen

 L(t) = at +b

a)  Bestem tallene a og b ved hjælp af tabellens data.

b)  Giv en fortolkning af tallene a og b, og benyt modellen til at bestemme alderen af en 700 cm lang spækhugger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2009 af Melinka (Slettet)

vælg to t-værdier med tilhørende L-værdier.

a=L2-L1/t2-t1

brug a og vælg en t-værdi med tilhørende L-værdi

b=L(t)-at


Svar #2
21. august 2009 af lulu00 (Slettet)

Vil det så sige at jeg fx kan skrive det således:
a=L2-L1/t2-t1 : a= 610- 310/ 9-1?

og indsætte resultatet, altså a=37,5:
b= 8(572)-37,5*572


Skriv et svar til: MaB (eksamen) maj 2008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.