Matematik

fordoblingstid

21. august 2009 af hiiiieronymus (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder lige i den situation at jeg ikke kan huske hvordan man udregner fordoblingstiden i sådan et tilfælde her?

I 1996 var der ifølge Sundhedsstyrelsen 113 570 diabetikere i Danmark. Efter 1996 er
antallet af diabetikere i Danmark steget med 7,1% pr. år.
a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af diabetikere i Danmark efter
1996.
b) Bestem fordoblingstiden for antal diabetikere i Danmark

håber der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2009 af mathon

y = b*at = 113570*1,071t

2*113570 = 113570*1,071T2

2 = 1,071T2

ln(2) = ln(1,071)*T2

T2 = ln(2)/ln(1,071) = log(2)/log(1,071)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2009 af kieslich (Slettet)

a) Modellen: f(x) = b*(1+r)x    x antal år efter 1996, b = antal i 1996.

b) T2 = ln(2)/ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2009 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97785


Skriv et svar til: fordoblingstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.