Matematik

2+2=5??

22. august 2009 af PulliVulli (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi starter med at sætte a=4 og b=2. Nu gælder der, at

a=b2

ved at overholde regneregler for ligninger, får vi så, at

2a=2b2, -2a=-2b2, og 5a=5b2, hvilket kan kombineres til

2a-(5a-2a)=2b2-(5b2-2b2)

For at omskrive udtrykket, sætter vi nu c=b2-a og derfor får vi, at b2=a+c. Således kan vi indsætte a+c på b2's plads på højre side

2a-(5a-2a)=2(a+c)-(5(a+c)-2(a+c))

Nu trækker vi 2a-(5a-2a) fra og lægger 5c til på begge sider af lighedstegnet, hvorpå der (efter lidt reduktion) står

5c=(2+2)c

Konklusionen er enkel nok, når vi dividerer med c på begge sider, står der

2+2=5
 

Hvor er fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af Jerslev

#0: Du kan ikke dividere med c, i det c = b^2 - a, og med b=2 og a = 4, fås da, at c = 2^2 - 4 = 0.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
23. august 2009 af PulliVulli (Slettet)

Tak! :D


Skriv et svar til: 2+2=5??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.