Matematik

parablens toppunkt?

22. august 2009 af Fremder (Slettet)

opgaven siger: 

en andengradspolynomium er bestemt ved:

g(x)=2x^2 +4x+1 

bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.

MIn forslag:

a=2

b=1^2

c=4 er vi enige??

jeg vil så gør brug af formlen. d= b^2-4ac. og derefter -d/ 4a , ???  passer det???,


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af peter lind

Nej b=4, c= 1.


Svar #2
22. august 2009 af Fremder (Slettet)

nåå-- ej. tak.. derfor det ikke passer :P hahaha. typisk mig. laver altid dumme fejl :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2009 af mathon

y = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a)) og  a≠0

y = 2x2 + 4x + 1  = 2(x+1)2 + (-1)


Skriv et svar til: parablens toppunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.