Matematik

HJÆLP! trekanter

22. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

hjælp!

i en trekant ABC er vinkel C ret. Envidere er siden b =3, og vinkelhalveringslinien va =4. tegn en model af situtionen og bestem de ukendte sider og vinkler i trakant ABC


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af NejTilSvampe

  cos(½A) = 3/4 (Jeg forstår det sådan at va er hypotunusen, er det ikke korrekt?)

A = 2*arccos(3/4)

så er resten vidst lige til, håber det er sådan opgaven skulle forstås.


Svar #2
22. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

ja va er hypotunusen. men jeg kan stadig ikke finde ud af omgaven. kan du hjælpe lidt mere? forstår ikke A = 2*arccos(3/4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2009 af peter lind

Kald skæringspunktet af halveringslinien med a for M. Trekant CAM er en retvinklet trekant hvor du kende siden CA og siden AM. Brug at cos af en ikke ret vinkel i en retvinkelet trekant er hosliggende katete delt med hypotenusen til at finde vinkel CAM = A/2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2009 af NejTilSvampe

  A er vinkelen mellem va og b. arccos har i nok lært som cos^-1 ? det er bare den omvendte funktion af cosinus.

sætter du det udtryk ind får du altså vinklen A i trekant ABC

så har du altså vinkel A siden b og vinklen C som er retvinklet. Og som du nok har lært skal man kun bruge 3 oplysninger for at finde resten af vinklerne og siderne i en hvilkensomhelst trekant.

Så du kan f.eks. starte med at finde den sidste vinklel B når du ved at vinkelsummen i en trekant er 180 så: B=180-90-A

så kan du finde siden a og b med enden sinus eller cosinus.


Svar #5
22. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

tusinde mange gange tak :)


Skriv et svar til: HJÆLP! trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.