Matematik

Bestem en ligning

22. august 2009 af shufffff (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for hver af de tangenter til grafen for f(x) = x^5 +x som er parallelle med linjen med ligningen y = 6x + 2

er der nogle der kan forklare mig hvordan man udføre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Parallelle linjer har samme hældningskoefficient.

Hvordan bestemmer du normalt hældningen på en tangent  til en funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2009 af NejTilSvampe

 du har vel lært at differentiere?

f'(x) = y' 

så: 5x^4 + 1 = 6

isoler x så får du det punkt hvor f(x) og y har samme hældning.


Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.