Matematik

Reduktion

22. august 2009 af horn83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg prøver lige igen jeg kan ikke hitte ud af denne:

(a+b) (a-b) + (a+b) (a+b) -2a (a+1)

kan ikke finde ud af den, resultatet skal være 2ab -2a men der kan jeg ikke få det til


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af peter lind

Der gælder (a+b)(a-b) =a2-b2.

(a+b)(a+b) = a2+b2+2ab.

Sætningerne kan vises ved at gange paranteserne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2009 af kieslich (Slettet)

resultat i dit første indlæg


Svar #3
22. august 2009 af horn83 (Slettet)

jeg forstår ikke  helt hvad du mener, men jeg kan ikke få denne : (a+b) (a-b) + (a+b) (a+b) -2a (a+1) til at være 2ab -2a

a^2 - ab + ba - b^2 + a^2 + ab + ba + b^2 - 2a^2 - 2a

2a^2 + ab +ba - 2a^2 - 2a

og så kan jeg ikke komme videre og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre... Hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2009 af kieslich (Slettet)

ab = ba,


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2009 af mathon

(a+b) (a-b) + (a+b) (a+b) -2a (a+1)

a2 - b2 + (a2+2ab+b2) - (2a2+2a)

a2 - b2 + a2 + 2ab + b2 - 2a2 - 2a

2ab - 2a*1 = 2a(b+1)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2009 af Exupery (Slettet)

#5

2a(b-1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2009 af mathon

ja selvfølgelig
2a(b-1)


Svar #8
22. august 2009 af horn83 (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvad der sker men resultatet skal blive: 2ab - 2a ... - er der ikke nogle der kan lave den slavisk for jeg fatter virkelig  nada her... Tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2009 af mathon

2a(b-1) = 2ab - 2a
hvis
du foretrækker at slutte sådan (som facitlisten! :-))


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2009 af Exupery (Slettet)

Det har Mathon gjort i #5. Mere slavisk kan den vist ikke laves. Han får også det rigtige resultat, men han forkorter den bare yderligere.


Svar #11
22. august 2009 af horn83 (Slettet)

Wow tænk en gang.. TUSINDE TAK ! Måske jeg skulle overveje ikke at lave matematik så sent på en lørdag aften, hjernen er virkelig på weekend. - Men igen tusinde tak alle sammen!


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.