Matematik

reducer

23. august 2009 af 012 (Slettet)

jeg skal reducere udtrykket

(p-2q)2+4pq-(p-q)(p+q)

det er uden hjælpemidler

hvilket regneregler gælder så der


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2009 af mathon

...du har lært nogle kvadratsætninger

(a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab

(a+b)(a-b) = a2 - b2

som du kan anvende...


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2009 af anna0207 (Slettet)

Hæv paranteserne.

p^2-2pq-2pq+2q^2+4pq-p^2-q^2

Og så reducer

2p^2+q^2


Svar #3
24. august 2009 af 012 (Slettet)

men hvis jeg reducere p^2-2pq-2pq+2q^2+4pq-p^2-q^2

får jeg 2q2+4pq-q2

hvad gør jeg forkert


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2009 af mathon

p2 - 2pq - 2pq + 4q2 + 4pq - p2 + q2 = 5q2



Svar #5
24. august 2009 af 012 (Slettet)

kan du ikke prøve og skrive hvilket der går ud med hinanden kan slet ikke se det


Brugbart svar (2)

Svar #6
24. august 2009 af mathon

p2 - 2pq - 2pq + 4q2 + 4pq - p2 + q2 =  1p2- 1p2 + 4q2 + 1q2- 2pq - 2pq + 4pq =

(1-1)p2 + (4+1)q2 + (-2-2+4)pq  =  0·p2 + 5q2 + 0·pq = 5q2


Svar #7
24. august 2009 af 012 (Slettet)

tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.