Matematik

Algebra-opgave

18. december 2004 af bruger1234 (Slettet)
I mængden R, er der givet kompositionen:
a*b=5a+5b+2ab+10
Er der nogle der kan finde neutralelementet for den? Jeg er nemlig lidt i tvivl om nogle af mellemregningerne.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2004 af allan_sim

Kan du ikke vise, hvad du har gjort indtil nu? Så kan vi jo tjekke, at det er korrekt eller påpege, hvor der er fejl.

Svar #2
18. december 2004 af bruger1234 (Slettet)

Det er da lige hvad jeg kan :)

http://www.clickweb.dk/neutralt.gif

Jeg er bare i tvivl om det a, som ikke er defineret! Hvad betyder det helt præcist?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: Det ER defineret for a = -5/2. Du glemmer, at du har bortforkortet leddet (5 + 2a). Vi ser med e = -2, at

a*e = 5a + 5(-2) + 2a(-2) + 10 = a

holder for ethvert a E R. Der er ingen restriktioner.

//Singularity

Svar #4
18. december 2004 af bruger1234 (Slettet)

Ja har også gjort prøve og se at det passede, men så blev jeg jo bare endnu mere forvirret :)
Men når jeg så afleverer opgaven, så skal jeg simpelthen fjerne det det a=/ -5/2? Altså slet ikke skrive noget om det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#4: Ja, e = -2 er neutralt element for alle a E R.

//Singularity

Skriv et svar til: Algebra-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.