Matematik

andengradsligninger

23. august 2009 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: C-niveau

3 / x-1 = 5x / x+2

altså det er en brøk ligning.

3 / x-1 = 5x / x+2

3 (x+2) = 5x (x-1)

3x + 6 = 5x^2 - 5x

så går jeg i stå

nogen kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Få det på formen: ax2+bx+c=0 så kan du nemt løse den.


Svar #2
23. august 2009 af IraQiiia (Slettet)

altså 5x^2 + 5x + 6

men hva med 3x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af peter lind

Ja hvorfor smider du det led væk? ellers også regnefejl 3x + 6 = 5x2 - 5x <-> 3x = 5x2-5x-6 <-> 0 = 5x2-8x-6.

Iøvrigt bør du bruge paranteser i #0. Hvis du taster sådan ind i et regneark, matematikprogram eller et CAS værktøj går det galt.


Svar #4
23. august 2009 af IraQiiia (Slettet)

okay så nu mangler jeg kun at udregne d ikke?

det gør jeg således: d = -b^2 - 4 * a * c


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2009 af peter lind

Du har en fortegnsfejl d= b2-4*a*c


Svar #6
23. august 2009 af IraQiiia (Slettet)

nok fordi at b = - 8

men kan det passe at d = -56?

hehe jeg er bare lidt usikker..


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2009 af peter lind

d=(-8)2-4*5*(-6) = 64+4*5*6


Svar #8
23. august 2009 af IraQiiia (Slettet)

nåh okay..

1000 tak for hjælpen


Skriv et svar til: andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.