Matematik
Induktion
18. december 2004 af
MiwKat (Slettet)
Jeg har brug for en skrap hjerne til at tjekke disse udregninger igennem, da jeg er meget i tvivl...:)
Opgaven lyder: Bevis at to på hinanden følgende fibonaccital er indbyrdes primiske:
1 = h*a + k*b
1 = h*f(n+2) + k*f(n+1)
Jeg prøver med n=2
1 = h*3 + k*2
Opskrives i Euklids algoritme:
3=2*1 + 1
Vi ser nu at det passer for n=1, da kvotienten =1
Jeg prøver nu med n+1 og antager at formlen gælder for alle n
2. 1= h*f(n+3) + k*f(n+2)
f(n+3) = f(n+2) + f(n+1) dette indsættes i (2).
1= h*(f(n+2) + f(n+1)) + k*f(n+2)
3. 1= h*f(n+2) + h*f(n+1) + k*f(n) + k*f(n+1)
Formlen (1) er sand efter induktionsforudsætningen, og indsættes dette i (3)
får jeg følgende udtryk:
1= h*f(n+1) + k*f(n) + 1
Opgaven lyder: Bevis at to på hinanden følgende fibonaccital er indbyrdes primiske:
1 = h*a + k*b
1 = h*f(n+2) + k*f(n+1)
Jeg prøver med n=2
1 = h*3 + k*2
Opskrives i Euklids algoritme:
3=2*1 + 1
Vi ser nu at det passer for n=1, da kvotienten =1
Jeg prøver nu med n+1 og antager at formlen gælder for alle n
2. 1= h*f(n+3) + k*f(n+2)
f(n+3) = f(n+2) + f(n+1) dette indsættes i (2).
1= h*(f(n+2) + f(n+1)) + k*f(n+2)
3. 1= h*f(n+2) + h*f(n+1) + k*f(n) + k*f(n+1)
Formlen (1) er sand efter induktionsforudsætningen, og indsættes dette i (3)
får jeg følgende udtryk:
1= h*f(n+1) + k*f(n) + 1
Skriv et svar til: Induktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
