Matematik

ophæve parantes

24. august 2009 af mathi4293 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 (1+a2)(1+a)

  Kan ikke huske hvordan man gør, nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af peter lind

Du ganger ind 1*(1+a)+a2(1+a) = fortsæt selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2009 af Isomorphician

første led i første parentes ganget med første led i anden parentes.

+

første led i første parentes ganget med andet led i anden parentes.

+

andet led i første parentes ganget med første led i anden parentes.

+

andet led i første parentes ganget med andet led i anden parentes.


Svar #3
24. august 2009 af mathi4293 (Slettet)

 (1 + a2) (1 + a) =
1*(1+a)+a2(1+a)
= a + a2 * a

3a^2

Sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2009 af peter lind

Det går galt fra den tredje linje. Når du skriver a2 mener du så a2 og ikke a*2?


Svar #5
24. august 2009 af mathi4293 (Slettet)

 mener a^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2009 af peter lind

1*(1+a) = 1+a,  a2(1+a) = a2*1 + a2*a= a2 + a3


Skriv et svar til: ophæve parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.