Matematik

Lineære funktioner ! :S

25. august 2009 af nunu09 (Slettet)

Bestem stignings tal og konstantled for ( 2,37 ) og ( 17,-29) bestem x kordinaten til det punkt hvis y kordinaten er 117

- Bestem stignings tal og konstantled for (68,171) og ( -32-237) bestem også linjens skæringspunkter med akserne ..........


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af Danielras (Slettet)

Stigningstal:

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Konstantled:

b = y1 - a*x1


Svar #2
25. august 2009 af nunu09 (Slettet)

Hvad så med det der skæring med akserne.. og bestem x kordinat hvis y er 117 på forhånd mange tak Danielras :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2009 af Danielras (Slettet)

Du ender jo op med et udtryk af formen:

y = ax+b

For at finde skæring med x-aksen indsætter du y=0 og isolerer x. For at finde skæring med y-aksen indsætter du x=0, dvs. at konstantleddet b altså er det samme som y-koordinaten til skæringen med y-aksen.


Svar #4
25. august 2009 af nunu09 (Slettet)

Eksempel ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2009 af Danielras (Slettet)

Eksempel (tilfældig valgt lineær funktion):

y=3x + 2

Skæring med x-aksen:

0 = 3x + 2

-2 = 3x

-2/3 = x

Altså skærer den x-aksen i ((-2/3),0).

Skæring med y-aksen kan aflæses direkte ved at kigge på konstantleddet:

(0,2)


Skriv et svar til: Lineære funktioner ! :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.