Matematik

LOGARITMEN

25. august 2009 af Saraoa (Slettet)

HEJ ALLESAMMEN...

VI ER TO TØSER FRA 2.G DER SIDDER OG KNOKLER MED LIDT LOGARITME.

VI ER INDTIL VIDERE STØDT PÅ 2 OPGAVER, VI IKKE KAN FINDE UD AF, HVORFOR VI SØGER HJÆLP TIL ANDRE MATEMATIK GENIER..... PÅ FORHÅND TAK!!!

OPGAVE 1: ANGIV, VED HJÆLP AF CAS, LOGARITMEN, LOG TIL FØLGENDE TAL:

2,5 ; 78 ; 33 ; 0,5 ; 4,3 ; 43 ; 430 ; 0,43 ; 0,0043 - HVAD SKAL MAN GØRE???

OPGAVE 2: BESTEM UDEN BRUG AF CAS TALLENE: 

a = LOG2 + LOG3 - LOG12 + LOG20 - 0,5LOG100 + LOG10^3/4 - HVAD SKAL MAN GØRE????

VENLIGST KATRINE OG SARA :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: I kan starte med at slå caps lock fra. =)

CAS = Computer Algebra System / lommeregner.

I den første opgave skal I altså blot bruge lommeregneren til at finde logaritmen til de tag, der står nævnt.

I den anden opgave skal I bruge logaritmeregnereglerne til at få samlet ledene, så de er til at regne i hovedet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2009 af dnadan (Slettet)

Opgave 1

Dvs. skriv log(tallet) ind på lommeregneren og notér svaret

Opgave 2

Logaritmeregnereglerne er jeres bedste ven i dette tilfælde.

log(ab)=log(a)+log(b)

log(a/b)=log(a)-log(b)

log(ax)=log(a)*x


Svar #3
25. august 2009 af Saraoa (Slettet)

 NÅÅÅÅÅEEE JAMEN TAK (MIN CAPS LOCK KNAP SIDDER FAST) HEHEHE MEN TUSINDE TAK!


Svar #4
25. august 2009 af Saraoa (Slettet)

 I OPGAVE 1 ER NR. 2 SPØRGSMÅL TIL DENNE OPGAVE: OMSKRIV DEREFTER FØLGENDE TAL TIL POTENSER AF 10 :-) Hvad vil det sige? vi er rigtig dårlige til at forstå hvad de mener i opgave formuleringen


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2009 af dnadan (Slettet)

Dvs. at fx. 100 omskrives til 10^2, 1000 til 10^3 etc.

- Dette er ofte en god idé i logaritme opgaver da,

log(10)=1

Hvis man fx. tager log(10000) så er det ikke lige til at se, hvad det er lig med, men hvis man omskriver til potenser af 10 samt benytter den 3 logaritmeregel fås:

log(10000)=log(104)=log(10)*4=1*4=4


Svar #6
25. august 2009 af Saraoa (Slettet)

 OKAY, MEN SKAL VI SÅ FÅ DET TIL EN LOG(ET ELLER ANDET) FOR VI HAR DET JO I HELE TAL I BOGEN. ET AF EKSEMPLERNE ER 2,5... HVAD SKAL VI SÅ GØRE MED 2.5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2009 af mathon

a = log(2) + log(3) - log(12) + log(20) - 0,5log(100) + log(103/4) =

    (log(2) + log(3) + log(20) + log(103/4)) - (log(12) + 0,5log(100)) =

    (log(2) + log(3) + log(2*10) + (3/4)log(10)) - (log(3*4) + 0,5log(102)) =

    log(2) + log(3) + log(2) + 1 + (3/4) - log(3) - log(4) - 2*0,5log(10) =

    2log(2) + (3/4) + 1 - log(22) - 1 =

    2log(2) + (3/4) + 1 - 2log(2) - 1 =

    (3/4)

    .............
regneregler er anvist i #2

  


Skriv et svar til: LOGARITMEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.