Matematik

logaritmefunktioner

26. august 2009 af dkjatti (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som vil hjælpe mig med denne opgave ?

funktionen f(x)=4ax har halveringskonstanten 6. bestem a.

funktionen g(x) er en eksponentiel udvikling med begyndelsesværdi 87 og en fordoblingskonstant på 10. angiv en regneforskrift for g.

tak..


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2009 af Isomorphician

f(x) = 4*ax

½*f(x0) = 4*ax0+6 <=>

½*f(x0) = 4*ax0*a6 <=>

½*f(x0) = f(x0)*a6 <=>

½ = a6 <=>

(½)1/6 = a


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2009 af dnadan (Slettet)

hint:

T½=log(½)//log(a) og T2=log(2)/log(a)


Svar #3
26. august 2009 af dkjatti (Slettet)

hvad mener du med T½ ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2009 af Isomorphician

T½ = Halveringstid

T2 = Fordoblingstid


Svar #5
27. august 2009 af dkjatti (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Svar #6
30. august 2009 af dkjatti (Slettet)

hvor bliver 4-tallet af ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2009 af dnadan (Slettet)

Husk, at f(x0)=4*ax0, dvs. den divideres væk.


Svar #8
30. august 2009 af dkjatti (Slettet)

jamen, hvis man dividere noget på den ene side, skal man jo også gøre det på den anden..


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2009 af dnadan (Slettet)

Korrekt, der står skam et 4 tal på begge sider, derfor forsvinder det :-)


Skriv et svar til: logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.