Fysik

Ukrudtsdamper

26. august 2009 af Gliop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der ikke nogen, der vil rette denne opgave igennem..!? :)

Ukrudtsdamper

Mange haveejere udrydder ukrudt ved brug af vanddamp, der har temperaturen
100 °C. Herved ødelægges ukrudtets cellestruktur, og det får planterne til at udtørre. Ukrudtsdamperen indeholder en vandbeholder med et elektrisk varmelegeme, som automatisk slukker, når der kun lige er vand nok tilbage til at dække varmelegemet.

Vandindhold: 1,5 liter

Spænding: 230 V

Effekt: 2,2 kW

Opvarmningstid: ca. 4 min.

Behandlingstid: ca. 20 min.

En ukrudtsdamper er tændt i 24 min.

a) Bereg, hvor meget energi ukrudtsdamperen omsætter i dette tidsrum:

Q = m • c • ?t= 1,5 l *4,18 J/(kg ·?) • 100 °C=627,3 kJ

Fra starten var ukrudtsdamperen fyldt med vand med temperaturen 15 C. I løbet af de 24 minutter opvarmes alt vandet til kogepunktet, og en stor del af vandet fordamper.

b) Beregn masse af det vand, der fordamper:

Q=m •L_f

m = Q/L_f = (627,3 kJ)/(2257 kJ/kg) = 0,277935312 g ≈0,278 g


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er forkert. I opgave a ved du ikke hvad starttemperaturen er. Prøv at se på nogle af de andre oplysninger du får.


Svar #2
26. august 2009 af Gliop (Slettet)

Er opgave a korrekt nu..!? :)

t= 24 *60

p = 2200

E = p * t = (24 * 60) * 2200 = 3168000 kJ


Skriv et svar til: Ukrudtsdamper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.