Matematik

Differentialregning

26. august 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.
Jeg forstår virkelig intet af diffentialregning. Lige nu sidder jeg med en opgave hvor jeg skal finde f´(x) af 2+x

Er resultatet her 2? Eller...


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Nej, svaret er ikke 2. Dit udtryk består af et x-led og et konstantled, leddene skal bare differentieres hver for sig. Du må vide hvad de giver hver for sig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2009 af peter lind

Svaret er 1


Svar #3
26. august 2009 af Rina68 (Slettet)

jeg er nok lidt langsom i det her. men hele ligningen hedder: f(x)  = kvardratroden af x / 2+x.

ved at bruge brøkreglen finder jeg 1/2 kvadratrod af x gange med 82+x) - kvadratrod af x - ?. dette skal så divideres med 82+x) opløftet i anden.

der hvor jeg skriver et ? vil jeg gerne skrive 2

og hvordan forkorter jeg så brøkken herfra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. august 2009 af peter lind

Kan du ikke sætte nogle paranteser så det bliver læseligt. Har det noget med #0 at gøre?


Svar #5
26. august 2009 af Rina68 (Slettet)

f(x) = √x   
           2+x

Jeg skal bestemme differentialkvotienterne af funktionerne ved hjælp af brøkreglen.


Brugbart svar (3)

Svar #6
26. august 2009 af peter lind

Sæt g(x) = kvrod(x), h(x) = 2+x x≠-2 så er f(x) = g(x)/h(x)  Ved differentiation af g(x) = kvrod(x) = x½ kan du bruge potensreglen xn' = n*xn-1


Svar #7
26. august 2009 af Rina68 (Slettet)

Tak.

jeg synes det her er utroligt svært at finde logik i. men tror jeg har den nu. :)


Brugbart svar (2)

Svar #8
26. august 2009 af mathon

i oversigt

Vedhæftet fil:differentiation_brøk.doc

Svar #9
27. august 2009 af Rina68 (Slettet)

Tak. Det ser altid bedre ud når man får det på skridt.

Jeg tror jeg skal se at lærer hvordan jeg forkorter ned. Har den første del på plads. :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. december 2011 af emiliehvc (Slettet)

Hej Mathon

I dokumentet fra #8 kan du så forklare mig hvad du gør for at komme fra trin 2 til trin 3? 

Har du desuden ikke byttet lidt om på rækkefølgen i forhold til den oprindelige brøkregel?

 

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.