Matematik

vinkelhalveringslinje?

27. august 2009 af sportspige (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Jeg har en givet trekant med oplysningerne: b=8 , a = 6 , c = 7,21 og C = 60.

Jeg skal beregne vinkelhalveringslinjen fra vinkel C, som går fra C=60 til linjestykket AB (c)

Men hvordan gør jeg?

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af mathon

vC = (1/(a+b))*√[ab((a+b)2 - c2)] = (2ab·cos(C/2))/(a+b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2009 af HTL (Slettet)

Jeg sidder med den samme opgave, vil vinkelhalveringslinjen Vc så give 5,93 ?

altså (2*6*8*cos(60/2))/(6+8) = 5,93


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2009 af mathon

5,94


Skriv et svar til: vinkelhalveringslinje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.