Fysik

Strømmen

27. august 2009 af Jessensens (Slettet)

Er der nogen der har et bud på hvilke formel jeg skal bruge til at løse denne opgave:

Der passerer en ladning på 29 C gennem et tværsnit af ladningen på 4,5 min. Du skal beregne strømmen I.

Jeg vil blive glad for noget hjælp-


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af Lurch (Slettet)

Strøm er defineret som passerende ladning per tid. Du kender ladningen, du kender tiden... :)


Svar #2
27. august 2009 af Jessensens (Slettet)

ups ups upss.. JEG MENER 4,5 s.. OG IKKE 4,5 MINUTTER!!!

Jeg har selv prøvet.. og jeg har kigget på den her formel: I = Q/t ....... så sætter jeg tallene ind: 29C/4,5s = 6,44 C.... I = 6,44 ´C...


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2009 af MN-P (Slettet)

Enheden skal være C/s


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2009 af mathon

enheden for I kaldes A(mpére)
da
C(oulomb) = As
 


Skriv et svar til: Strømmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.