Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af den bogførte værdi

28. august 2009 af donbak22 (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave der lyder således:

1. Beregn den bogførte værdi primo 2004 for varebilen.

Af oplysninger har jeg at varebilen afskrives efter saldometoden. At den blev anskaffet i 2002.

Og inde på afslutningsskemaet er den bogført til 225.750 kr. (regnskabsafslutningen er for året 2004)

Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal beregne den?

Jeg ved godt hvordan man afskriver biler, inventar osv. men i denne opgave ved jeg ikke hvilke tal jeg skal benytte.


Brugbart svar (4)

Svar #1
04. september 2009 af Cas_sen (Slettet)

Hej Kapisko,

Bogført værdi = Anskaffelsessum på bilen - akkumulerede afskrivninger på bilen.

Dvs. bilens indkøbsprispris - afskrivning år 2002 - afskrivning år 2003 - afskrivning år 2004 = bilens bogførte værdi.

Mvh.

Casper


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. marts 2010 af the-champ (Slettet)

hvad er anskaffelsessum på bilen? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2011 af anne147b (Slettet)

anskaffelsesummen er den kostpris bilen er købt til inkl moms. jeg vil mene du kan finde den på følgende måde:

bogførtværdi 2005 primo - afskrivningerne i 2004, 2003, 2002 = anskaffelsespris


Skriv et svar til: Beregning af den bogførte værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.