Matematik

Bestem a og b

29. august 2009 af Chammalia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Tallet  6*10^-2 *2^3 *5^3 / 3*10^-4 kan skrives på formen b*10^a , hvor b tilhører [1;10[ .

 Bestem a og b.
 

Vedhæftet fil: matematik.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af peter lind

2*23*53 = 2 (2*5)3 = 2*103. Derefter kan du regen alle potenser af 10 sammen og alle andre tal sammen hver for sig.


Svar #2
29. august 2009 af Chammalia (Slettet)

Men hvordan beregner jeg a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2009 af peter lind

Hvis du gør som angivet i #1 kan du direkte aflæse a og b. Gå først i gang med de udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2009 af MN-P (Slettet)

6*10^-2 *2^3 *5^3 / 3*10^-4=

2*3*2³*5³*10¯2/3*10-4=

2*3*103*10-2*104/3=

2*103-2+4=2*105

a=2 og b=5


Svar #5
30. august 2009 af Chammalia (Slettet)

Er det ikke udfra formlen b*x^a, hvilket vil sige at a=5 og b=2 ?


Svar #6
30. august 2009 af Chammalia (Slettet)

For jeg kan ikke helt få det til at give mening hvis a=2 og ikke 5.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2009 af peter lind

#4 der er blevet byttet om på a og b. For de fleste er det mere naturligt at angive a*10b fremfor b*10a 


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.