Matematik

Bestem en forskrift for f(x)

30. august 2009 af Snallesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp, skal bestemme forskriften for f(x)

Grafen for en forskrift f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i punkterne P(2,0), Q(8,0) OG R(0,4)

A) Bestem en forskrift for f(x)

Mvh. (-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af peter lind

Hvis f(x) skal have en parabel som graf, skal den være af formen f(x) =ax2+bx+c. Sæt de tre givne punkter ind for eks. f(2) = 0. Det giver tre ligninger med tre ubekendte, som du må løse


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af NejTilSvampe

 som du kan se er P og Q skæringer på x-aksen med andre ord, dine rødder. Så du kan skrive polynomiet i formen a(x-r1)(x-r2)

f(x) = a(x-2)(x-8) 

du ved at f(0) = 4 så du kan isolere a.

4 = a*(0-2)(0-8)

a= 4/(0-2)(0-8) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af NejTilSvampe

 #1 - du er altid så fast :P Men det er nu lidt af en omvej at lave 3 ligninger med 3 ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2009 af peter lind

#3 men mere generel.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

og en tredie mulighed: Indtast punkterne i L1 og L2 og lav quadratic regression.


Svar #6
01. september 2009 af Snallesen (Slettet)

forstår intet :( men tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2009 af Yow! (Slettet)

hej snallesen....

hvad er det for en lommeregner du har????

så skal jeg nok forklare dig hvordan du løser opgaven via "kieslich's" metode...


Svar #8
01. september 2009 af Snallesen (Slettet)

har en TI-nspire. Tusinde tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2009 af Yow! (Slettet)

hmmm....det bliver straks svære....kender ikke til den :/

men prøver alligevel(det ku' jo være :D)

klik på "APPS"(eller "Menu") og find ikonet "Stats/List"

under list1(eller L1) skriver du:

2    8   0

under list2(eller L2) skriver du

0    0    4

dernæst trykker du på F4........regressions......QuadReg....

og wualla.....så har du de oplysninger du skal bruge :)


Svar #10
01. september 2009 af Snallesen (Slettet)

min menu er slet ikke det samme, har noget der hedder Statistik men kan ikke finde stats/list :(


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2009 af Yow! (Slettet)

ahhhrrg, jeg tænkte nok....

beklager.... :(


Svar #12
01. september 2009 af Snallesen (Slettet)

det er selvf. helt iorden, tusinde tak for hjælpen alligevel. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. september 2009 af mathon

...kender du ikke faktorisering af et 2.gradspolynomium, som har to rødder?


Svar #14
01. september 2009 af Snallesen (Slettet)

har jeg desværre ikke lært om endnu. er lige startet i 2.g


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.