Matematik

Bold-tid ?

30. august 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave som jeg egentlig ikke forstår ret meget af.

Håber der er en der gør

For en bold der falder ned fra en holder m°ales til hvert tidspunkt t hvor langt
bolden er n°aet fra holderen. I tabel 1 er m°alingerne angivet.

t (sek) 0 0,05 0,10 0,15 0,20 0,25 0,30
s (cm) 0 1,12 5,09 10,8 19,6 30,8 44,3

Tabel 1: M°alinger for faldende bold.

Det oplyses, at der med god tilnærmelse gælder, at s(t) = bta.


(a) Bestem en forskrift for s, og bestem hvor stor en strækning bolden har
tilbagelagt efter 1 sekund.


(b) Angiv tidspunktet hvor bolden har tilbagelagt 1 meter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af peter lind

Hvad er bta ?. Det forventede burde være s(t) = ½*g*t2.  Du kan lave regression på dine data og deraf bestemme g.


Svar #2
31. august 2009 af sweeti14 (Slettet)

Hov der skulle stå: s(t)=bta


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2009 af peter lind

Hvis du kan lave regression med eksponentialfunktion på dit CAS værktøj eller på et program skal du gøre det. Ellers kan du omskrive ligningen ln(s(t)) = ln(b)+a*ln(t) og så lave lineær regression på de målte værdier ln(s) og ln(t)


Svar #4
01. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Kan du skære det lidt mere ud i pap?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2009 af peter lind

Beklager. Jeg kender ikke dine muligheder. Du må da have hørt om regression når du får den slags opgaver.


Svar #6
02. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Ja kunne bare ikke huske det hehe, men tak fandt ud af det. Men hvad skal jeg så gøre med den der opgave b?


Skriv et svar til: Bold-tid ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.