Fysik

jernatom

30. august 2009 af signeth (Slettet)

 Hej alle

lige nogle opgaver jeg ikke kan finde ud af som jeg håber I kan hjælpe med.

et mol jern vejer 56g, et mol er 6*1023 atomer, en cm3 jern vejer 7.87g

hvor mange cm3 fylder et jernatom?

Jeg har mener det er  56gx6x1023 / 7,87g =  1,18.....*1023  cm3

hvor mange m3 fylder et jernatom 1,18.....x1023 / 1000000 = 1,18....x1018 m3

Hvis Volumen = 4/3*pi*r3 hvad er jernatomets radius så? 

dvs en ligning ..

1,18...x10^18 = 4/3*pi*r3.. ?

håber virkelig I kan hjælpe.

Signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af peter lind

Det var dog nogle gevaldig store jernatomer. Der kan ikke engang være en af dem i mit hus

I en cm3 er  er antallet af mol 7,87 g/56g Antallet af atomer i en cm3 er så  7,87/56* 6*1023


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af MN-P (Slettet)

et mol jern vejer 56g, en cm3 jern vejer 7.87g

56 g jern fylder 56/7,87 cm³

6*1023 atomer fylder 56/7,87 cm3

1 atom fylder 56/7,87/(6*1023) cm3

omregnes til m3 ved at dividere cm3 med 106


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:jern_atom radius.doc

Skriv et svar til: jernatom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.