Matematik

Ekstremumspunkter

31. august 2009 af SørenV (Slettet)

Hej.! jeg skal undersøge monotoniforholdet for en 3. gradsfunktion.

Det jeg gør, er, at jeg differentierer funktionen, og sætter den afledede funktion lig 0. Herefter kan x og y isoleres!!

Men her finder jeg vel bare ét ekstremum. (altså et sted hvor tangenthældningen er lig 0)

Hvad gør jeg, hvis jeg vil finde de (eventuelt) andre??


Svar #1
31. august 2009 af SørenV (Slettet)

eller.. nu kommer jeg selv i tvivl, har egentlig kun gjort det ved en andengradsfunktion - vel ikke det samme princip her ^^


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2009 af NejTilSvampe

 når du differentierer et 3.gradspolynomium får du et 2.gradspolynomie:

y=ax^3+bx^2+cx+d

y ' = 3ax^2+2bx+c

y ' = 0 har to løsninger.


Svar #3
31. august 2009 af SørenV (Slettet)

Nå ja.. Det er da rigtigt!

Tak for det :D


Skriv et svar til: Ekstremumspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.