Matematik

LIGNING - matematik

01. september 2009 af MariaSoe (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med denne ligning hvor man skal gange ind i parenteserne??

(a+7)(a+7)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af mathon

gang hvert led i den ene med hvert led i den anden - i alt 4 led:

(a+b)(c+d) = ac + ad + bc + bd


Svar #2
01. september 2009 af MariaSoe (Slettet)

Så det vil sige, at det ser sådan her ud:

a2 + 7a + 7a + 49       ... osv.

???

(med a2 mener jeg a i anden)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af mathon

a2 + 7a + 7a + 49 = a2 + 14a + 49


Svar #4
01. september 2009 af MariaSoe (Slettet)

Lige præcis.

Kan det så passe at det hele giver:

15a + 49

???????


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2009 af anna0207 (Slettet)

 Nej, a^2 kan ikke lægges til 14a det er to forskellige ting..

Det bliver bare. a^2+14a+49


Svar #6
01. september 2009 af MariaSoe (Slettet)

okay, troede bare at:

a2 = a *a = a

?

og så står der a + 14a + 49

.. men det er åbenbart forkert. men tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: LIGNING - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.