Musik

Reducering - STX Matematik A

01. september 2009 af powersno (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey folk på studieportalen

Er der nogen der vil hjælpe mig med lidt reducering, fatter simpelhen ingenting.

x3y2(x-y)2 • x -2

"Brøkstreg"

xy2(x-y)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (3)

Svar #1
01. september 2009 af Jerslev

#0: Start med at indse, hvad du har af fælles x og y i tæller og nævner og lad dem gå ud med hinanden.

Du kan angive brøkstreg med: /, så din opgave kan skrives:

(x^3y^2(x-y)^2x^-2)/(xy^2(x-y))

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
01. september 2009 af powersno (Slettet)

tak.

Så opgaven hedder:

(x^3y^2(x-y)^2x^ -2)/(xy^2(x-y))


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. september 2009 af Jerslev

#2: Jeps. Så skal du prøve at overveje, hvor mange x og y du har til fælles i både tæller og nævner, der netop kan gå ud med hinanden.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
01. september 2009 af powersno (Slettet)

øøøhhh...?????


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. oktober 2009 af anna0207 (Slettet)

 f.eks. hvsi du smaler x'erne: x3y2(x-y)2*x-2 = x3*x-2*y2(x-y)2= x*y2(x-y)2

så den siger nu : (x*y2(x-y)2)/(xy2(x-y))

så går x ud med x

og y2 med y2

og så bliver ((x-y)2)/(x-y)= (x-y)


Skriv et svar til: Reducering - STX Matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.