Matematik

de komplekse tal

01. september 2009 af nunu1989 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej... jeg har brug for hjælp til følgende ligning. som skal regnes i hånd

løs s i følgende ligning:   s + 3 + 5 = -i * z  + 2i  +  1


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Træk 3+5 fra på begge sider.


Svar #2
01. september 2009 af nunu1989 (Slettet)

Dvs.

s = - i * s + 2 i +1 - 3+5


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Nej. Træk (3+5) fra på hver side.


Svar #4
01. september 2009 af nunu1989 (Slettet)

ja

s + 3+5 -(3+5) =  -i *s  + 2 * i + 1 - (3+5)


Svar #5
01. september 2009 af nunu1989 (Slettet)

og hvordan med resten


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Træk -i*s over på venstre side. Sæt s udenfor parantes og divider over.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2009 af bjornth (Slettet)

x1, x2 og x3 erstattes af dine angivne værdier..

z+ ((x3) + 5) = -i * z + (x2)*i + (x1) =>

z + ((x3) + 5) - ((x3)+5) = -i*z + (x2)*i + (x1) - ((x3)+5) =>

z = -i*s +(x2)*i +(x1) - ((x3)+5) =>

z + i*s = (x2)*i + (x1) - ((x3)+5) =>

(1+i)*z = (x2)*i + (x1) - ((x3)+5) =>

z = ((x2)*i + (x1) - ((x3)+5))/(1+i)

Også skal du bare dividere højresiden ud efter regnereglerne.. det gør du ved at gange med den negerede nævner(nedre del af brøken) i tæller(øvre del af brøken) og nævner(nedre del af brøken).
 

Mvh Bjørn Thomsen


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2009 af mathon

s + 3 + 5 = -i * z + 2i + 1                      subtraher 8

s = -i·z + 2i - 7                                     

s = -7 + i·(2-z)
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2009 af bjornth (Slettet)

#7

x1, x2 og x3 erstattes af dine angivne værdier..

z+ ((x3) + 5) = -i * z + (x2)*i + (x1) =>

z + ((x3) + 5) - ((x3)+5) = -i*z + (x2)*i + (x1) - ((x3)+5) =>

z = -i*s +(x2)*i +(x1) - ((x3)+5) =>

z + i*s = (x2)*i + (x1) - ((x3)+5) =>

(1+i)*z = (x2)*i + (x1) - ((x3)+5) =>

z = ((x2)*i + (x1) - ((x3)+5))/(1+i)

Også skal du bare dividere højresiden ud efter regnereglerne.. det gør du ved at gange med den negerede nævner(nedre del af brøken) i tæller(øvre del af brøken) og nævner(nedre del af brøken).
 

Mvh Bjørn Thomsen

Der er lige 2fejl hvor et s har sneget sig ind istedet for et z :D beklager


Svar #10
05. september 2009 af nunu1989 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: de komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.