Fysik

Lydbølger - aflevering til fredag!?

02. september 2009 af oomilla (Slettet)

hejsa :D
jeg har fået en aflevering for, hvori jeg skal løse netop denne opgave, men er blevet meget i tvivl om det .. i:jeg tror , at jeg ved hvordan jeg skal løse opgaven, men skal finde bølgelængden λ, men ved ikke helt hvordan.. jeg håber, at der er nogen, der gider hjælpe!

På forhånd tak :D

Vedhæftet fil: jhdccw.bmp

Svar #1
02. september 2009 af oomilla (Slettet)

opgaven er forresten vedhæftet! :D


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. september 2009 af kieslich (Slettet)

Da bølgerne er i fase ved højtalerne og i modfase ved P1, må der gælde at |AP1| - |BP1| = ½*λ, (hvis altså P1 er det første sted hvor der er destruktiv interferens, ellers er det ½*λ + n*λ)  Bølgelængden λ = 2*(|AP1| - |BP1|)

Hastigheden v = λ*f =


Svar #3
02. september 2009 af oomilla (Slettet)

mange tak for svaret, nu har jeg fået den lavet lavet :D

det var faktisk også sådan, at jeg startede op, men så fik jeg lige bekræftet, at jeg ikke var på gale vej ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2009 af mathon

når afstandsforskellen mellem to lydkilder er et ulige antal halve bølgelængder er der destruktiv interferens.

|AP1| - |BP1| = [(0,6 m)2+(1 m)2]0,5 - (1 m) = 0,16619 m

her kan det kun være 1*(λ/2)
hvoraf

λ = 2*(0,16619 m) = 0,332381 m

vluft = λ*f = (0,332381 m)*(103 s-1) = 332,381 m/s


Svar #5
02. september 2009 af oomilla (Slettet)

mange tak for hjælpen - nu er den del af afleveringen lavet :D


Skriv et svar til: Lydbølger - aflevering til fredag!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.