Matematik

2a/b:3 = ??????

02. september 2009 af hojenna (Slettet) - Niveau: B-niveau

skrives: 2a (brøkstreg) b : 3 =
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2009 af anna0207 (Slettet)

 Jeg ville lave 3 om til en uægte brøk = 3/1

Derefter dividere 2a/b med 3/1.

Altså gange med den omvendte.

2a*1/b*3 = 2a/3b


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af MN-P (Slettet)

#1 dividerer man med en brøk skal der ganges med den omvendte brøk, så dit svar er forkert

Som opgaven er skrevet går jeg ud fra at b:3 står i nævneren.

Forlænges brøken med 3, altså ganges med 3 i tæller og nævner      jeg sætter () omkring dem

(2a) / (b:3) =(2a*3) / (b:3*3) =                              deles der først med 3 og derefter ganges med 3 ophæver de hinanden

(2a*3) / (b) =(6a) / (b)


Skriv et svar til: 2a/b:3 = ??????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.