Matematik

proportionalitet!

02. september 2009 af isabellap (Slettet)

udfyld tabellen (x og y er proportionale) :
 

x    3          4         5           6 

y    4,5

OG

udfyld tabellen (x og y er omvendt proportionale) :

x    2     4     5     6

y    2

hvordan gør jeg det? / hvad er svaret.

mvh :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2009 af mathon

1)  y/x = k

2)  x*y = k


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2009 af MN-P (Slettet)

(x og y er proportionale) betyder at y=a*x

eller x1/y1=x2/y2                 osv

(x og y er omvendt proportionale) betyder at y=a/x

eller x*y=k

find a og k ud fra tabellerne og find derefter de manglende værdier


Svar #3
02. september 2009 af isabellap (Slettet)

og K er skalafaktoren ikke også? :)


Svar #4
02. september 2009 af isabellap (Slettet)

tak skal i have begge to! :-)


Svar #5
02. september 2009 af isabellap (Slettet)

vil det sige, at første tabel skal se sådan ud:

x    3     4    5     6

y  4,5   6   7,5   9

?????


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2009 af MN-P (Slettet)

Ja i den første tabel


Skriv et svar til: proportionalitet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.