Fysik

densitetsopgave

03. september 2009 af Mawani (Slettet) - Niveau: B-niveau

har fået følgende opgave at skulle besvare og har ingen ide om hvordan man kan løse den med så lidt fakta

Bestem mængden af alumiunium i volumenandel (vol/vol) i et lod der oghså indeholder bly og har en densitet på 8.3 g/cm^3
 

Bly=11340/kg^m3
Alu=2700/kg^m3


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Vi laver det hele om til gram/cm3

MAl*2,7 g/cm3 + MPb*11,34 g/cm3 = (MAl + MPb)*8,3 g/cm3. Så kan du jo tage den mængde af det ene stof som du vil. Hvis du for eksempel tager 1 gram aluminium, så skal du bruge 1,84 gram bly for at nå op på den opgivne tæthed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:volumenforhold.doc

Svar #3
03. september 2009 af Mawani (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, er glad for at der er folk som jer der bruger jeres tid på at hjælpe andre :)


Skriv et svar til: densitetsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.