Fysik

lidt usikker!

03. september 2009 af Mahal-pigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der siges:

En hest har effekten 736 W (= 1 HK). Hvor meget er den energi værd, som en hest kan producere, hvis den har en arbejdsdag på 8 timer?

giver det: 736W*8h = 5888 Wh????? er mega usikker. håber nogle vil hjælpe/tilføje noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja, man betaler sin strøm efter antal wattimer (i virkeligheden kilowattimer). Sæt den til 4 kr pr. kilowattime, så er det ciorka 20 kroner værd minus det foder osv, den skal hav.


Svar #2
03. september 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Altså jeg har sat 2 kr. pr. kilowattime

vil det så være: 5888 Wh * 2 kr. = 11776 kr?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal huske at skrive rigtige enheder, så det bliver 5,888 kwh * 2 kr/kwh. Du kan vel selv se, at det er ågerpris, du har skrevet. Du skal altså altid huske at skønne, om dit facit nu kan være rigtigt.


Svar #4
03. september 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

dvs. at det giver: 11,776 kr/kwh?


Svar #5
03. september 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Kan du hjælpe mig med at finde, hvad for en ligning der er brugt til denne:

(2000 W*60s) / (1kg*4180 J/kg*grader) + (506 J/grader)

(er det denne ligning: E = c*m*Dt eller J / kg*grad)??


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#4 nej det er forkert, du skal også forkorte enhederne kr/kwh * kwh = ??


Svar #7
03. september 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Hvad mener du med det?

Vil det så give kr/kwh^2 ?

- Undskyld håber du kan hjælpe, for det er noget jeg skal aflevere imorgen.


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. september 2009 af JKaram (Slettet)

Nej! Ønsker du at finde enheden her kr/kWh * kWh, ser du at kWh "går ud med hinanden", og du får kroner. altså 11,776 kroner.

Og til dit nye spørgsmål. Hvad lyder opgaven på?


Svar #9
03. september 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

I bunden af en elektrisk vandvarmer står der, at den bruger 2000 W. Vandvarmerens varmekapacitet er 506 J/K. Den bruges til at opvarme en halv liter vand fra 18 grader til 100. "Hvor meget energi skal den bruge?"

Den samme vandvarmer sættes til at opvarme 1 liter 18 grader varmt vand. Efter 1 minut afbrydes opvarmningen. "Hvor varmt er vandet?"


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Først finder du ud af, hvor mange Joule en kilowattime er


Skriv et svar til: lidt usikker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.