Matematik

Bestem a for en funktion

03. september 2009 af Anil11 (Slettet)

For funktion f(x) = ax^2 - 4x + 1, x tilhører mængden Î R, gælder, at Vm(f) = ]-uendelig,3] bestem a.

Håber nogen kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

toppunktets 2.koordinat = 3 og a<0          (da parablens grene skal vende nedad, for at funktionen kan
                                                                   have maksimum)

-d/(4a) = (4ac - b2)/(4a) = 3

c - (b2/(4a)) = 3

1 - ((-4)2/(4a)) = 3

1 - (4/a) = 3

-2 = 4/a

-1 = 2/a

a = -2


Svar #2
03. september 2009 af Anil11 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem a for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.