Fysik

Hjælp haster!

04. september 2009 af f-afg-s (Slettet)

hey håber en der ude som kan hjæpe mig. det er fysik på A. Jeg har brug for hjølp til hvilke formel jeg har brugt. 

Opgaven lyder som følgende:

Hvilken værdi for lufts specifikke varmekapacitet giver eksperimentet.

Vi ved:

luftens fart gennem : 12,89 m/s
U (over varmelegemet) = 230 V
P = 1,2 kW
A = 11,9 cm^2
F = 0,184 N
Densitet-luft = 0,93 kg/m^3
Delta T = 84 grader

jeg har regnet  den specifikke varmekapacitet og det giver:

(12,89m/s*11,9*10^-4m^2*84K)/(0,93kg/m^3*1,2*10^3J/s)=1,2J/(g*K) alt er rigtigt, men ved ikk hvilke formel der er brugt? håber du kan hjælpe mig.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af MN-P (Slettet)

luftens rumfang pr sek= luftens fart*tværsnitsarealet

luftens masse pr sek=luftens rumfang/lufts massefylde

masse pr sek*temperaturforskel*varmekapasitet =tilført energi pr sek

Du har kombineret disse 3 sammenhænge i en ligning.

Måske skal du bruge udtrykkene på bogstavform til at gøre rede for dit udtryk


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2009 af salliii (Slettet)

nej det ikk det. jeg vil vide hvilke formel der er blevet brugt for at finde ud af denne opgave? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

Luftens fart gennem :  V =  12,89 m/s
P = 1,2 kW  = 1200 J/s
A = 11,9 cm^2 = 0.0119 m2

Densitet-luft   ρ = 0,93 kg/m^3
Delta T = ΔT = 84 grader

Massen af luft i et sekund  m = V*A*ρ*1s

Velkendt formel : m*c*ΔT = E = P*1s    <=>   c = P*1s/(m*ΔT)   Indsæt selv og regn ud, jeg får 1 J/(g*grad), hvilket passer med tabelværdien.


Svar #4
04. september 2009 af f-afg-s (Slettet)

er E det samme som P^1s?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

Energien på 1 sekund er P*1s


Svar #6
05. september 2009 af f-afg-s (Slettet)

jeg får 4,186 det passer ikk hvordan regner du den ud altså skriver den ind u lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2009 af kieslich (Slettet)

c = (1200*1)/(12.89*0.0119*0.93*1*84)        Husk parentes om nævneren.


Svar #8
05. september 2009 af f-afg-s (Slettet)

jeg får stadig ikk det samme resultat som min opgaver siger den skal giver :/ jeg får 100,143


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2009 af kieslich (Slettet)

Ups regnefejl:  A = 0.00119 m2.    Så får du 1001,43 J/(kg*grad) = 1,00143 J/g*grad)


Skriv et svar til: Hjælp haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.