Matematik

trekant, medinanen

05. september 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Hej (:

Jeg har fået denne opgave i min matematik aflevering, men jeg kan ikke finde ud af de to sidste opgaver. Kan du hjælpe mig?

I trekant ABC er lABl=3, lACl=4 lBCl=2

Beregn vinkel C, og den har jeg beregnet til 151.

Neregn højden hb og medianen ma.

Beregn den spidse vinkel mellem hb og ma.

Jeg håber at der er nogen som kan hjælpe mig. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, og der står intet i min bog om det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2009 af mathon

vinkel C er 46,57°

hb = a*sin(C)

ma = ½·(2(b2+c2) - a2)½


Svar #2
05. september 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Hvordan kom du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2009 af mathon

C = cos-1[(a2+b2-c2)/(2ab)]

skal der for øvrigt ikke stå
Beregn den spidse vinkel mellem hb og mb ?

og dermed

mb = ½·(2(a2+c2) - b2)½


Svar #4
05. september 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Tusind tak (: Ved du noget om medianen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2009 af mathon

så det bliver

cos(vspids) = (hb/mb)          i den retvinklede trekant, hvori hb er hosliggende katete og mb er hypotenuse


Svar #6
05. september 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Jamen hvordan finder jeg det? Jeg kender jo kun en vinkel og de tre sider?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2009 af mathon

a = |BC| = 2
b = |AC| = 4
c = |AB| = 3

hb = a*sin(C)

mb = ½·(2(a2+c2) - b2)½


Svar #8
05. september 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Okay tak (:

Hvad så med den sidste opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2009 af mathon

lommeregnerens vinkelmål skal være DEGREE

vspids = cos-1(hb/mb)


Svar #10
05. september 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Ja, okay.

Mange tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: trekant, medinanen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.