Matematik

Reducering(problemer)

05. september 2009 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg sidder øjeblikkeligt med nedstående problem.

a(2+b) - b(5+a)+5(a+b)

Jeg går ud fra at man skal gange med a ind i den første parrentens. Men hvad kommer ud af den? 2ab?

Håber nogle gider hjælpe:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2009 af Isomorphician

a(2 + b)

a ganget på hvert led i parentesen giver:

2a + ab


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2009 af Exupery (Slettet)

a(2+b)=2a+ab


Svar #3
05. september 2009 af Djemba (Slettet)

Okay tak:)

a(2+b) - b(5+a)+5(a+b)

2a+ab - 5b - ab + 5ab

2a´- 5b + 5ab

og så bliver det 7a

ELLER nej?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2009 af Isomorphician

Det går galt i den sidste parentes.

Husk at gange 5 på hvert led i parentesen.


Svar #5
05. september 2009 af Djemba (Slettet)

Så vil det blive til 5a+5b i stedet.


Svar #6
05. september 2009 af Djemba (Slettet)

Nogen der kan færdiggøre den, så jeg kan se meningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2009 af Exupery (Slettet)

a(2+b) - b(5+a)+5(a+b)

=

2a+ab-5b-5a+5a+5b

=

2a+ab


Svar #8
05. september 2009 af Djemba (Slettet)

Der står bare i min facitliste at det bliver 7a?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2009 af Exupery (Slettet)

a(2+b) - b(5+a)+5(a+b)

=

2a+ab-5b-ab+5a+5b

=

7a

Det gør det også! Det er bare mig, der havde lavet et tankesvips og deraf regnet forkert.


Skriv et svar til: Reducering(problemer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.