Matematik

hjælp til mat

06. september 2009 af quik (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg vil gerne løse en trejde gradsligning hvordan løser jeg den?

3x^3-95x^2+750x=1500


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Du kan løse denved at bruge et CAS værktøj eller lignende. En anden mulighed er at gætte. Hvis der er simpel løsning skal løsningen gå op konstantleddet 1500. Disse muligheder skal suppleres med de godt kan være brøker med kefficiente til x3 altså 3 i nævneren, for eks. ±500/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af alex`en (Slettet)

 Solve( 3x^3-95x^2+750x=1500,x) 

x=20.8059 or x=7.76654 or x=3.09426

brug et cas-programs solve funktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af JKaram (Slettet)

Alt andet vil næsten være ret vildt, hvis du kan gøre det.
Det tager i hvert fald lang tid - men du skal vide at der er en løsningsformel for 3 gradsligninger, på samme måde som der er en for 2. grads -.

Karam


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.