Matematik

Trekant

06. september 2009 af andreasnn (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC er |AB|= 5 , |AC| = 7 og vinkel A = 114 grader

a) Bestem |BC| og vinkel B.

b) Bestem højden hb, og bestem arealet af trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

a)Det første du skal gøre i sådan en opgave er at lave en grov skitse af trekanten. Brug først udvidet pytagoras til at finde BC. B kan du så finde ved enten at bruge udvidet pytagoras eller sinusrelationen.

b) Der er flere muligheder. Kald fodpunktet for højden for D. BCD og og BDA er retvinklet trekanter. Brug at sinus til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående side (højden) delt med hypotenusen. Derefter kan du bruge at arealt af en trekant er ½ gange grundlinje * gange højde. En anden mulighed er at arealet af en trekant er ½* produktet af 2 sider gange sinus til mellemliggende vinkel. Når du har fundet arealet af den sidste formel kan du bruge den første arealformel til at finde højden.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.